Wij zijn Staete Vrijdaggevoel

De thuishaven voor zelfstandige in Nederland en Vlaanderen

Staete Vrijdaggevoel is er voor de flexibele zelfstandige. De zelfstandige die slimmer en digitaler werkt. Die niet persé een eigen kantoor nodig heeft, maar gebruik maakt van voordelen van dit digitale tijdperk.

Dit doen we door voorop te lopen het aanbieden van flexibel werken. In ons aanbod zitten kleine kantoorruimtes, vergaderruimtes en de mogelijkheid tot het huren van een maatschappelijke zetel. We doen dit zowel in Nederland als in België.

Vrijdaggevoel. Aangenaam: hoe lokaal veranderde naar landelijk en hoe landelijk internationaal is geworden. 

Wil je jouw bedrijf runnen in een professionele, sociale en aangename omgeving te midden van andere zelfstandige? Ben je op zoek naar een kantoorruimte, flexplek, het huren van een maatschappelijke zetel, vergaderfaciliteiten of trainingslocatie? Staete Vrijdaggevoel biedt zelfstandige, ondernemers en start-ups een dynamische setting om succesvol te opereren. Hier kun je profiteren van de privacy die een traditioneel kantoor biedt, gecombineerd met de voordelen van een gemeenschappelijk gebouw. Deze faciliteiten van Staete Vrijdaggevoel zijn ideaal voor startende ondernemers, (klein) zelfstandige, webshops, freelancers, kleine bedrijven en start-ups. Het werken te midden van andere ondernemers brengt talrijke voordelen met zich mee. We kijken ernaar uit om je te mogen leren kennen :-).

Uitgebalanceerd aanbod voor ondernemingen uit België & Nederland

Het Staete Vrijdaggevoel verhaal start omstreeks 2010 in de regio Cuijk. Cuijk ligt nabij Nijmegen in het zuidoosten van Nederland. De regio is bekend door een gezellig Brabantse cultuur en onder andere de Nijmeegse Vierdaagse. Ik startte zelf een internetbedrijf waarvoor ik een kleine kantoorruimte huurde in een bedrijfsverzamelgebouw in Cuijk. Het was een bedrijfsverzamelgebouw dat lang niet de naam bedrijfsverzamelgebouw mocht dragen (aldus mijn persoonlijke mening). Toch zaten er enkele ondernemingen en samen hadden we het zeker ‘gezellig’. In mijn latere stappen als ondernemer is dat de basis geweest om Staete Vrijdaggevoel te laten worden tot wat het vandaag is. Het gedachtegoed van samen het fijn hebben als ondernemers is nog steeds de basis. Het aanbod is ondertussen gegroeid van lokaal bedrijf naar een internationaal merk dat actief is in Nederland en België. Dat honderden kantoor- en flexplekken heeft. Dat beschikt over een eigen fotostudio, videoruimte, vergaderruimtes en zelfs samenwerkingen heeft met PostNL en maandelijks meer dan 1.000+ klanten helpt met dienstverlening bedoeld voor flexibele zelfstandige.

 We bieden ook veel meer. Ondertussen gaat het van KvK postadressen tot flexibele kantoren.

Namens iedereen bij Staete Vrijdaggevoel


Kai namens Vrijdaggevoel


2014: de start als bedrijfsverzamelgebouw

In 2014 kocht ik zelf een pand in Cuijk van de woningstichting Mooiland (die in die tijd het aantal kantoren in de regio aan het verminderen was). In Cuijk stond het pand in de volksmond ook wel bekend als ‘het oude pand van Cevelum’, iedereen kende het pand. Ik kocht het pand ook eerst voor een eigen behoefte (in die tijd nog voor mijn eigen internetonderneming). Snel ervaarde ik dat het pand te groot was voor onze doeleinden en dat ik wellicht andere ondernemers ruimte kon bieden. Hiermee ontstond het idee om er een bedrijfsverzamelgebouw van te maken. Niet zozeer kijkend naar of er behoefte vanuit de markt was, maar meer omdat ik dacht dat ik wel ondernemers kon vinden die hier ook in geloofden. Ik had eens eerder namelijk ook met andere ondernemers in één pand samen gezeten. Een aantal van die ondernemingen gingen dus ook snel over naar het aangekochte pand.  De start van een bedrijfsverzamelgebouw was begonnen.

2016: rebranding naar Staete Vrijdaggevoel

Eén van de dingen die ik als ondernemer geleerd heb in alle jaren is: door iets te doen weet men of een idee werkt of juist niet. Zolang ik me al kan heugen ben ik ondernemer en een van mijn standaard werkwijzen was 'gewoon doen'. Het begin van Staete Vrijdaggevoel was ook niet helemaal zoals het nu was. Het begon eerst onder de naam DNE3. Pas in 2016 veranderde de naam van DNE3 naar Staete Vrijdaggevoel. De filosofie was in die tijd ook nog niet altijd helemaal duidelijk. Door de digitalisering in de wereld veranderd er veel. Alleen digitalisering gaat zo snel, soms voelt het te snel. Ik wilde modern (digitaal) ondernemerschap combineren met de persoonlijke kernwaarde die ik altijd voelde in het eerste bedrijfsverzamelgebouw waar ik huurde.

2019: van lokaal naar landelijke aanbieder

Waar het aanbod eerst veel lokaler was en gericht op de regio, was het in 2019 al gericht op een groter gebied. In 2019 was het aanbod reeds uitgebreid van kantoorruimtes tot flexplekken en waren onze klanten niet alleen meer lokaal. Met unieke proposities zoals het multimediagebouw waar men een fotostudio, regiekamer en een multimediaruimte kon aantreffen ontingen wij Youtubers, influencers en fotografen uit heel Nederland. Tevens beschikte Staete Vrijdaggevoel ondertussen over een afdeling die zakelijke inschrijfadressen (in Vlaanderen noemt men dat: maatschappelijke zetels) verwerkte. Er waren inmiddels meer dan 10 mensen dagelijks bezig met werkzaamheden in en rondom Staete Vrijdaggevoel.

2022: maandelijks 1.000+ actieve klanten

In 2022 groeide het aantal klanten dat maandelijks gebruik maakte van de diensten van Staete Vrijdaggevoel naar boven de 1.000 actieve ondernemers. Iedere maand helpen wij 1.000 unieke, zelfstandige en actieve ondernemers alleen al in Nederland. 

2023: opening locatie Antwerpen

In 2023 maakte Staete Vrijdaggevoel de oversteek naar België. Een pand op een A-locatie was aangekocht en de renovatie van de locatie startte in de zomer van 2023. Bij de start van Staete Vrijdaggevoel Antwerpen is het aanbod van kleine kantoren, coworking, het vestigen van een maatschappelijke zetel en kortverhuur gericht op de zoals psychologie, in combinatie met een lokale groepspraktijk-aanbieder uit de regio Antwerpen.

Vragen staat vrij :-)

In een professionele, sociale en leuke omgeving tussen andere ondernemers je bedrijf runnen? Zoek jij een kantoorruimte, vergaderruimte of trainingsruimte in Cuijk? Staete Vrijdaggevoel biedt ZZP’ers, ondernemers en startups een dynamische omgeving om succesvol te kunnen ondernemen. Maak gebruik van de privacy van een normaal kantoor met de voordelen van een verzamelgebouw. Ideaal voor jou als startende ondernemer, ZZP’er, freelancer, klein MKB’er of startup. Het werken in een omgeving met andere ondernemers heeft vele voordelen. We ontmoeten je graag :-).